Kirikkö Jumalan vastuandah näh (Petroskoi)

Kirikkö Jumalan vastuandah näh (ven. Церковь во имя Сретения Господня) on pravaslavnoi arhitekturnoi mustokirikkö Petroskois sijoittihes Solomennois dioritovoil kallivol Lodmozeckoin salmin rannal.

Kirikkö Jumalan vastuandah näh
Kirikkö Jumalan vastuandah näh

HistoriiKohendele

Kirikkö, kudual on annettu Jumalan Sretennän nimi oli rakendettu Peterburskoin kupcan Konovalovan rahoil.

1781 vuvvel allattih kirikön rakendamine, se oli valmis 1786 vuvvel. Kiriköl annettih nimi Apostoloin Pedrun da Puavilan nimilöih näh. Alus 1790 vuottu kirikkö paloi, a 1794 vuvvel oli uvvessah nostettu. Solomennoin kirikkö sluaviihes sil, ku sie oldih pandu tallel valgiet holščovoit riizat. Yksi niis oli ommeltu carevna-Sofijan käzil, a toizet oli valmistettu carican- Praskovja F'odorovnan käzil (P'otr mučoin sizär). Vie sie oldih tallel stuulat, kudualoil istui cuari P'otr da oldih net altaris, kudualoil istuttih sluužijat buat'uškat.

1906 vuvvel myös oli tulipalo, seiččie vuottu kirikkyö uvvessah rakendettih, Maraševan projektan vuoh da kuului se Oloneckoin jeparhieh.

1931 vuvvel kirikkö oli pandu kiini. Jälles myös arhitektoran N.V Kuspakan da F.V Jefremovan- inzenieran projektua myö oli nostettu uvvesah kirikkö, kudai oli osvätittu 2003 vuvvel.